3 idéer til et sjovt og ergonomisk hjemmekontor

Hvad end du arbejder hjemmefra fra tid til anden eller har hele din arbejdsdag på hjemmekontoret, er hjemmekontoret gerne det lokale i hjemmet, hvor man kan fordybe sig, være produktiv og få arbejdsro.

Derfor er det naturligvis vigtigt at indrette kontoret på en sjov og inspirerende måde, som der også giver plads til den perfekte ergonomi for arbejdsstillingen. Nedenfor giver vi bud på tre idéer til et sjovt og ergonomisk hjemmekontor, der bl.a. tæller en god kontorstol, et ordentligt hæve-/sænkebord og kreativ indretning med sjove plakater og opslagstavler.

1. En god og ergonomisk kontorstol er alfa og omega for ryggens sundhed

Data fra Sundhed.dk viser, at vi danskere bruger 6 timer om dagen på stillesiddende fritidsaktiviteter. Derudover bruger f.eks. 44% af borgere i Region Hovedstaden i gennemsnit mindst 6 timer på stillesiddende arbejde per dag. At sige at vi danskere sidder meget ned på kontorstole ville således være en underdrivelse – og derfor er det naturligvis vigtigt at have en kontorstol af god kvalitet.

En ergonomisk kontorstol der er god for ryggen behøver ikke koste alverden, men det er vigtigt, at den har mange indstillingsmuligheder. Specifikt bør du gå efter kontorstole med følgende indstillingsmuligheder:

  • Højde skal kunne indstilles
  • Sædet skal være justerbart, både i vinkel og frem/tilbage
  • Vinklen på stolens ryg skal kunne indstilles
  • Sædet skal have en nedadbøjet afrundet polstring, hvilket giver blodgennemgang til benene
  • Stolen bør have minimum 5 hjul, så stolen står stabilt og sikkert på gulvet
  • Gerne armlæn, som kan justeres både frem og tilbage

Et sidste kriterie – som naturligvis er en individuel smagssag – er, at stolen naturligvis skal være flot og elegant. Vi har fundet nogle flotte kontorstole i læder på Primabolig.dk. En kontorstol der er god for ryggen behøver ikke koste meget mere end 1.000 kroner, og man kan finde nogle ganske udmærkede kontorstole i IKEA og Jysk, men det vigtigste for kontorstolen er, at den har mange indstillingsmuligheder, så du kan tilpasse stolen perfekt til netop din krop.

2. Et hæve-/sænkebord giver energi i løbet af arbejdsdagen

Et hæve-/sænkebord er ligesom en ordentlig kontorstol super vigtig for ergonomien for kroppen, mens du arbejder. På den måde kan du indstille højden på bordet perfekt til netop dine behov. Der findes mange forskellige modeller indenfor hæve-/sænke men fælles for dem alle er, at de typisk er drevet af el. Et hæve-/sænkebord i kombination med en kontorstol med mange indstillingsmuligheder giver de perfekte muligheder for at tilpasse arbejdsstationen til netop dine behov.

3. Dekorer hjemmekontoret med sjove plakater og opslagstavler

I kombination med et ergonomisk hjemmekontor giver dekorerende og sjove plakater og opslagstavler det perfekte hjemmekontor. Du kan finde en lang række sjove plakater på sjove-plakater.dk, og tilsvarende kan du finde andre dekorerende kontorartikler og opslagstavler på nettet.